Het Miele-kookteam licht drie speciale bereidingstips toe:
- het bereiden van patrijs in de combi-stoomoven
- het stijf kloppen van eiwitten voor bokkenpoten
- het bereiden van chateaubriand in de oven


Het bereiden van patrijs in de combi-stoomoven
Maak de patrijs panklaar. Vervolgens moet de patrijs +/- 25 minuten op 160 °C. Tip: lekker om te serveren met cranberrycompote! Dit kunt u als volgt bereiden.


Doe 75 gram cranberry’s met wat water in een pan. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg er van één helft uit en voeg dit met de lege vanillepeul en 40 gram suiker aan de cranberry’s toe. Breng aan de kook en laat rustig koken tot een mooie compote. Lepel wat cranberrycompote rond het gerecht en garneer eventueel met wat cress.


Het stijf kloppen van eiwitten voor bokkenpoten
Het kan voorkomen dat, bij het maken van bijvoorbeeld bokkenpotten, de eiwitten niet stijf genoeg zijn. Dit kan betekenen dat er te kort óf te lang is geklopt. De eiwitten zijn goed geklopt als het glanst en mooie draden trekt. Dat is goed te zien. Tip: zorg ervoor dat alles klaarstaat. Het is belangrijk dat de eiwitten gelijk tot bokkenpoot gemaakt worden. In dat geval blijven ook de laatste bokkenpoten-helten mooi liggen en lopen ze niet uit.


Het bereiden van chateaubriand in de oven
Stel de oven in op Hetelucht Plus 140 °C. De perfecte kerntemperatuur voor een medium chateaubriand is 52 °C. Gebruik hiervoor de braadthermometer, die aangeeft wanneer het vlees de kerntemperatuur heeft bereikt. Tip: haal de chateaubriand ongeveer twee uur van tevoren uit de koelkast.