Pizza venkelsalami met scamorza kaas (4 pizza’s)
500 gram passata (gepureerde tomaten)
2 uien
2 knoflooktenen
500 gram cocktailtomaten
4 bollen scamorza kaas (totaal 500 gram; dit is gerookte koemelkkaas) of mozzarella
100 gram kappertjes
300 g venkelsalami in plakjes
ongeveer 6 eetlepels olijfolie
Zeezout
Peper

Pizza parmaham (4 pizza’s)
500 gram passata (gepureerde tomaten)
400 gram parmaham
300 gram Parmezaanse kaas
4 bollen mozzarella (totaal 250 gram)
75 gram rucola
Zeezout
Peper
Oregano

_______________________________________________________________________________

Basisrecept voor de bodem
1. Meng de bloem in een grote kom met twee zakjes gist (14 g) en 20 g zout. Voeg al roerende 500-600 ml lauwwarm water toe en meng alles tot een samenhangend deeg. Laat dit 15 minuten staan.
2. Vet het werkvlak in met een beetje olie en kneed het deeg hierop 8-10 minuten tot het soepel en elastisch is. Vorm het tot een bal en leg het in een schone kom. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats circa 1 uur rijzen.
3. Kneed het deeg nog even kort door verdeel het deeg in vier stukken. Rol het uit tot vier pizzabodems met een dikte van 0,5 cm.
4. Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 200 °C.

_______________________________________________________________________________

Pizza venkelsalami met scamorzakaas
1. Breng de passata op smaak met zeezout, peper en oregano en verdeel het over de deegbodem.
2. Was de cocktailtomaten en knijp met de handen het sap uit de tomaatjes. Het sap wordt niet gebruikt. De scamorza kaas in dunne plakjes snijden en samen met de cocktailtomaten en kappertjes in een kom mengen. Breng op smaak met zeezout, peper en 6 eetlepels olijfolie.
3. Het deeg bestrijken met de passata en het tomaten-kaas-mengsel erover verdelen.
4. Bak de pizza af in 20 – 25 minuten op Hetelucht Plus 200 °C.
5. Haal de pizza uit de oven en verdeel de salami over de pizza.

_______________________________________________________________________________

Pizza parmaham
1. Breng de passata op smaak met zeezout, peper en oregano en verdeel het over de deegbodem.
2. Snijdt de mozzarella in dunne plakken en bedek de pizza met de mozzarella.
3. Bak de bodem af in ongeveer 20 minuten op Hetelucht Plus 200 °C.
4. Haal de pizza uit de oven en verdeel de plakken parmaham, rucola en geschaafde Parmezaanse kaas over de pizza. Besprenkel eventueel naar smaak met olijfolie.