Voor de vulling:
3 eetlepels frambozenlikeur
250 gram magere kwark
250 gram mascarpone
Een mespunt zout
50 gram poedersuiker
3 eetlepels limoensap
1 eetlepel geraspte limoenschil

500 g frambozen
Cacao

Bereidingswijze
1. Meng suiker, vanillesuiker en zout in een kom. Meng bloem met maïzena, bakpoeder en cacao in een andere kom.

2. Splits de eieren en klop de eiwitten met het hete water stijf. Klop de eidooiers er met de handmixer één voor één door. Strooi het suikermengsel er geleidelijk bij terwijl de mixer draait. Zeef de bloem boven het eiermengsel en meng het er met een garde door.

3. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm en strijk het glad. Zet de vorm op het rooster in de oven, combimagnetron of combi-stoomoven en bak hem gaar (instelling: zie onderaan de pagina). Laat de bodem afkoelen.

4. Leg de bodem op een taartschaal en besprenkel hem met de likeur.

5. Meng alle ingrediënten voor de vulling, behalve de frambozen en het cacaopoeder. Breng eventueel verder op smaak met suiker en nog een een druppeltje limoensap.

6. Verdeel de helft van de vulling over de taart. Verdeel de frambozen op de taart en strijk de rest van de vulling er overheen.

7. Zet de frambozen tiramisu ca. 2 uur in de koelkast. Bestuif de taart voor het serveren met iets cacaopoeder.

Instelling bij bereidingsstap 3
Functie: Boven-/onderwarmte
Temperatuur: 160-170 °C
Duur: 20-25 minuten

Functie: Hetelucht
Temperatuur: 140-150 °C
Duur: 20-25 minuten

_______________________________________________________________________________

Brownies
Voor 20 stukjes

Ingrediënten
250 gram boter
300 gram pure chocolade van goede kwaliteit (minstens 70%)
500 gram gehakte walnoten
4 eieren (m)
500 gram bruine suiker
Merg van een half vanillestokje
Een snuf zout
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze
1 .Smelt boter en chocolade op laag vermogen in een pan op de kookplaat tot het goed gemengd is. Laat het wat afkoelen.

2. Rooster de noten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.

3. Roer ondertussen de eieren met suiker, vanillemerg en zout crèmig.

4. Roer de vloeibare chocolade erdoor.

5. Meng bloem en bakpoeder en roer dit door het chocolademengsel.

6. Spatel de gehakte noten erdoor en verdeel het deeg op de bakplaat. Strijk het glad en bak de koek in de oven, combimagnetron of combi-stoomoven (instelling: zie onderaan de pagina).

7. Snijd de chocoladekoek na het bakken meteen in stukken van 5x5 cm en laat ze op het rooster afkoelen.

Instelling bij bereidingsstap 6
Functie: Boven-/onderwarmte
Temperatuur: 180 °C
Duur: ca. 25 minuten

Functie: Hetelucht Plus
Temperatuur: 160 °C
Duur: ca. 25 minuten

Tip
Bak het deeg niet te lang omdat het anders te droog wordt en het de typische smeuïgheid verliest. Het gebak mag vanbinnen nog iets nat zijn.