Voor de notenvulling:
200 gram gehakte hazelnoten

Extra nodig:
Bloem om te bestuiven
2 eetlepels melk


Bereidingswijze

1. Doe de bloem in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden. Verkruimel de gist in de melk met 150 ml lauwwarm water en laat het oplossen. Roer de suiker erdoor. Schenk het melkmengsel in het kuiltje en roer voorzichtig vanuit het midden terwijl u iets van de bloem meeneemt tot een kleverig deeg ontstaat (zetsel). Stop met mengen, dek het deeg af met een doek en laat het zetsel op een warme plek 30 minuten rijzen.

2. Voeg het zout toe en meng het met de rest van de bloem erdoor. Kneed het deeg in de keukenmachine tot het deeg glanzend en elastisch is. Vorm het deeg tot een bol (opbollen) en leg het terug in de kom. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het op een warme plek ca. 45 minuten rijzen of tot het in volume verdubbeld is.

3. Bereid ondertussen de aubergine vulling. Snijd de peper door, verwijder zaad en zaadlijsten en hak het vruchtvlees grof. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Bak peper en aubergine zachtjes in de olie aan tot de aubergine zacht is. Breng op smaak met zout en peper. Rooster voor de notenvulling de hazelnoten in een droge koekenpan.

4. Kneed het deeg kort door en verdeel het in tweeën. Kneed de noten door de ene helft en rol het deeg op tot een brood van ca. 40 cm lang. Rol de tweede deeghelft ook op tot een brood van 40 cm lang en druk het iets plat. Verdeel de helft van de aubergine over het midden van het deeg en vouw het deeg om de vulling. Leg de broden met voldoende tussenruimte op de bakplaat en snijd het deeg een paar keer schuin in (als een stokbrood). dek het deeg af met een bebloemde theedoek en laat het ca. 30 minuten rijzen.

5. Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180°C. Bestrijk het deeg met melk. Beleg het auberginebrood met de resterende aubergine. Bak de baguettes (indien mogelijk met een automatische stoomstoot) op het 2e niveau van onderen, gedurende 30 minuten. Neem de broden uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.


Tip
Het brood is gaar zodra het hol klinkt als u op de onderkant klopt.